Zo rijk is Hugh Jackman uit 'X-Men' en 'Logan'

Zo rijk is Hugh Jackman uit 'X-Men' en 'Logan'

Hugh Jackman is naast acteur ook stemacteur, danser, zanger, producer, spreker en ondernemer

Hugh Jackman is naast acteur ook stemacteur, danser, zanger, producer, spreker en ondernemer. De ster is door zijn ongelooflijk populaire karakter Wolverine doorgeschoten naar een huidige nettowaarde van 180 miljoen Amerikaanse dollar.

Hugh Jackman is gedurende zijn loopbaan genomineerd voor verschillende prijzen en heeft een aantal verzilverd gezien. Sinds de X-men-films kan hij voor een film een salaris van 20 miljoen vragen.

Hoe het begon
Hugh Jackman is geboren in 1968 in Sydney, Australië. Zijn ouders zijn Britse migranten. Na de scheiding van zijn ouders vertrok zijn moeder naar Groot-Brittannië met zijn twee zusjes. Zijn vader bleef in Australië met zijn drie zonen, waaronder Hugh die toen 8 jaar was.

Hugh Jackman studeerde communicatie en daarna 'performing arts'. Na afloop startte hij in 1995 meteen met een Australische tv-serie, genaamd Corelli. Daarna volgden in het theater musicals als Beauty and the Beast. Zijn eerste film volgde in 1999, zijnde Erskineville Kings.

Superheld
Door in 1998 de theaterproductie Oklahoma! in London te doen, raakte hij ook buiten Australië bekend. Dit leverde hem in 2000 de rol van superheld Wolverine op in de eerste X-men van Marvel. De film werd een groot succes met 296 miljoen bij de box office. Hugh Jackman kreeg een SAG award voor zijn rol. Wolverine speelde hij nog eens 6 keer in andere Marvel-films, zoals Logan, waardoor hij een Guinness Record vestigde met langste carrière als live-action Marvel-held.

Buiten Marvel volgden films als Kate & Leopold, Swordfish, Australia en The Greatest Showman. Daarnaast volgden ook theaterproducties met een Tony award voor Boy of Oz.

Meer vermogen
Hugh Jackman heeft een productiemaatschappij samen met zijn vrouw Deborra-Lee Furness en hun assistent. Ook wordt hij gesponsord door verschillende merken als Montblanc en R.M. Williams. Daarnaast bezit hij verschillende huizen.

Hugh Jackman is ook een filantroop en draagt bij aan verschillende doelen, zoals armoe en mentale gezondheid. Daarnaast richtte hij ook de Laughing Man Coffeeshops op, waarvan de opbrengsten naar allerlei ontwikkelingsprogramma's gaan. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Voor zijn nieuwe film The Son kwam ook een nominatie binnen, zoals Hugh hieronder toont op zijn Instagram.



NieuwsFilm

meest populair