James Cameron vindt 'Avatar: The Way of Water' een liefdesbrief

James Cameron vindt 'Avatar: The Way of Water' een liefdesbrief

Deze film laat mensen weer met open ogen dromen

James Cameron heeft de eerste Avatar gemaakt met zijn zorgen over de staat van de wereld in zijn achterhoofd, weet een interviewer van Entertainment Tonight. Dat was 13 jaar geleden. Zij vraagt aan hem op de première van Avatar: The Way of Water hoe dat door hem verder uitgewerkt is in het vervolg.

Ernstig antwoordt James Cameron: "De wereld is niet beter geworden sinds de eerste Avatar. Het is in een aantal opzichten slechter geworden. Klimaatverandering staat nu meer vooraan. Ik hoop dat wij van die ijsberg af kunnen sturen, om een metafoor te gebruiken."

"We kunnen het wel. Wij zijn slim. Wij zijn empathische mensen. We moeten alleen een aantal idioten opschuiven."

Expert in onderwaterapparatuur
James Cameron is door zijn verfilmingen rond het water een expert geworden in onderwaterapparatuur. Een aantal producten zijn speciaal voor hem ontwikkeld en hij gebruikt ze ook voor verschillende natuurdocumentaires.

Hij vervolgt: "Ik heb een passie voor de oceaan. De film spreekt uit die passie. Het is een schreeuw uit het hart. We besteden aandacht aan wat er gebeurt. De film is niet bedoeld als een boodschap. Het is een film vol avonturen en drama."

"Het is een liefdesbrief voor de oceaan. Dat zonder meer. Mensen beschermen niet waar zij niet van houden, zei Jacques Cousteau ooit. Deze film laat mensen weer met open ogen dromen. Daar draait het om."

Het interview met Entertainment Tonight staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair