A24's 'Aftersun' maakt behoorlijk indruk tijdens British Independent Film Awards (BIFA's)

A24's 'Aftersun' maakt behoorlijk indruk tijdens British Independent Film Awards (BIFA's)

Zeven van de zestien nominaties verzilverd.

Sinds 1998 worden jaarlijks de British Independent Film Awards (kortweg de BIFA's) uitgereikt. Deze awardsshow werd door Elliot Grove, de oprichter van het Raindance Film Festival, in het leven geroepen om zo de Britse onafhankelijke films wat meer te steunen.

De voorbije jaren waren klinkende namen zoals My Name Is Joe, Vera Drake, Billy Elliot, Sexy Beast, Slumdog Millionaire, The King's Speech, Pride en Ex Machina de blikvangers.

Dit jaar: Aftersun
Dit jaar was Charlotte Wells de grote winnaar die met haar drama Aftersun zeven van de zestien nominaties kon verzilveren waaronder die van Beste Film, Beste Regisseur en Beste Scenario.

Aftersun vertelt het verhaal van Sophie (Celia Rowlson-Hall) die herinneringen van haar vader (Paul Mescal) ophaalt uit tijden toen ze als elfjarige (Frankie Corio) met hem op reis ging naar Turkije maar door haar jonge leeftijd niet in staat was om haar vader volledig te begrijpen.


Andere winnaars
De andere BIFA's gingen onder meer naar Blue Jean van Georgia Oakley en Hélène Sifre die het verhaal vertelt van een lerares die tot het uiterste wordt gedreven wanneer een nieuwe leerling haar seksualiteit dreigt bloot te leggen en The Origin dat over een nomadische stam gaat.

De prijzen voor beste acteerprestaties waarbij geen rekening werd gehouden met het gender ging naar Rosy McEwen voor Blue Jean, terwijl diezelfde film Kerrie Hayes een award kreeg voor Beste Bijrol.

Door de vele prijzen die Aftersun in de wacht sleepte bleven titels zoals Good Luck To You, Leo Grande, Living, The Wonder en Emily wat verweesd achter.

Aftersun: In februari in de bioscoop
De grote winnaar Aftersun verschijnt op 23 februari in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair