Zo rijk is Halle Berry uit 'X-Men' en 'Catwoman'

Zo rijk is Halle Berry uit 'X-Men' en 'Catwoman'

Haar vermogen steeg traag, ondanks vele rollen in films

De nu 56-jarige Halle Berry is een multitalent. Zo is zij naast actrice en model ook stemactrice, producer en regisseur. Voor het jaar 2022 wordt haar nettowaarde geschat op 90 miljoen Amerikaanse dollar.

De ster startte met een succesvolle carrière als model door Miss-verkiezingen die zij won. Daarna verlegde zij haar focus naar acteren. Haar vermogen steeg traag, ondanks vele rollen in films. Maar na het winnen van een Oscar in 2001 voor Monster's Ball en een Emmy, Golden Globe en SAG-award voor Introducing Dorothy Dandridge steeg zij veruit boven de 1 miljoen en vraagt nu 10-12 miljoen voor een rol.

Hoe het begon
Halle Berry werd geboren in 1966 in Ohio in de Verenigde Staten. Na de scheiding van haar ouders groeide zij op bij haar moeder. Begin jaren 80 begon Halle mee te doen aan Miss-wedstrijden. Ze won er een flink aantal en werd ook Miss USA.

Rond de jaren 90 verlegde zij haar focus van een carrière als model naar actrice. Zij startte bij de ABC sitcom Living Dolls. Vervolgens kreeg zij meer aandacht met de film Jungle Fever van Spike Lee. Ze groeide uit tot een van de grootste sterren ter wereld, maar ontving pas in 1996 1 miljoen voor de film Executive Decision.

Meer salarissen
In 2000 was de artieste te zien als Storm in het eerste deel van de X-men. Ze verscheen in 4 delen. Voor de film Swordfish ontving zij een opgehoogd salaris van 2,5 miljoen, omdat zij twijfelde aan haar topless scène.

Voor de film Monster's Ball in 2001 accepteerde zij 600.000 en won vervolgens een Oscar voor haar ingrijpende rol. Na de Oscar steeg haar inkomen naar 4 miljoen voor de James Bond-film Die another day. De film Gothika bracht haar een vermogen van 6 miljoen en de films daarna tussen de 10-12 miljoen - met als uitschieter Catwoman met 14 miljoen.

Meer vermogen
De ster heeft een contract met onder meer Revlon. Dat inkomen, bij Revlon alleen al, is vanaf 1996 gestegen naar 10 miljoen per jaar. Halle Berry bezit verschillende huizen. Daarnaast treedt zij op als producer en regisseur. Haar Netflix-film Bruised werd goed ontvangen.

Het artikel in Celebrity Networth biedt meer infomatie en staat hier. Halle Berry neemt haar carrière door met een paar hoogtepunten bij Vogue hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair