Melkkoe van Netflix is van start gegaan

Melkkoe van Netflix is van start gegaan

De goedkope advertentieversie moet meer mensen op Netflix krijgen.

Hoe kun je een streamingdienst goedkoper krijgen zodat eventueel meer mensen een abonnement nemen? Juist, reclames uitzenden. Alle streamingdiensten komen vroeg of laat met een goedkoper abonnement met reclame dan het vaak al bestaande advertentievrije abonnement.

Netflix heeft het goedkope abonnement met reclame deze week gelanceerd in meerdere landen en waarschijnlijk laat Nederland niet lang op zich wachten. Er is een 'Basic with Ads'-abonnement beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Dit abonnement is in de VS drie dollar goedkoper met 6,99 dollar in plaats van 9,99 dollar zonder advertenties. Ook kan er met het goedkope abonnement niet gedownload worden.

Wat houden die reclames in?
Netflix onthulde eerder dat er per uur zo'n vijf tot zes minuten aan reclame wordt getoond. Netflix wil de nieuwste releases vrijhouden van reclames, met enkel advertenties voorafgaand aan een film.

Ook blijkt dat de goedkope versie bepaalde films en series mist. Netflix heeft namelijk niet voor alle content de rechten om deze uit te zenden met reclames.

In Duitsland is het abonnement ook al beschikbaar en kost daar 4,99 euro per maand. Vermoedelijk wordt dat ook de prijs in Nederland als het abonnement hier op een later moment ook beschikbaar komt.

NieuwsFilm

meest populair