Netflix wordt binnenkort een heel stuk goedkoper

Netflix wordt binnenkort een heel stuk goedkoper

Maar je krijgt er ook advertenties bij.

De komende maanden gaan steeds meer streamingdiensten een goedkopere versie van de dienst lanceren. Het gevolg is dan wel dat je advertenties krijgt te zien. Netflix heeft nu de Amerikaanse abonnementsprijzen bekend gemaakt.

"We geloven dat we met deze lancering een abonnement en een prijs kunnen bieden voor elke Netflix-fan," zegt Netflix COO Greg Peters in een persbericht. "Het belangrijkste voor ons is dat we consumenten een keuze willen geven en dat ze kunnen uitzoeken wat het beste aanbod voor hen is. En dat zou kunnen betekenen dat sommige van onze bestaande leden afhaken."

7 dollar én advertenties
De COO denkt dat een groep abonnees voor de goedkopere abonnementsvorm gaat. Het abonnementsvorm mét advertenties gaat in de States 6,99 dollar kosten. In november wordt deze vorm in 12 landen gelanceerd.

Maar hoeveel advertenties verschijnen er, en wanneer? Volgens Netflix verschijnen er per uur 4 tot 5 minuten aan advertenties, inclusief pre-rolls-advertenties en commercials tijdens de tv-programma's en films.

Mensen met het abonnement kunnen films en series niet downloaden en het aanbod zou beperkter zijn. Nieuwe film hebben alleen vooraf advertenties om zo het filmische gevoel te behouden.

De advertentievrije vormen blijven gewoon bestaan, met Basic ($9.99 per maand), Standard ($15.49) en Premium ($19.99). Overigens behoort Nederland niet tot de eerste twaalf landen waar het model wordt uitgerold.

NieuwsFilm

meest populair