Nog dit jaar gaat Netflix de prijzen ingrijpend aanpassen

Nog dit jaar gaat Netflix de prijzen ingrijpend aanpassen

De nieuwe Ads-versie komt er tzt aan.

Alle grote streamingdiensten komen vroeg of laat met een abonnement die verhoudingsgewijs (flink) goedkoper is. Deze goedkope versies bevatten wel advertenties, waarschijnlijk voor, tijdens en na het kijken van films en series.

Netflix lanceert de "ads-versie" waarschijnlijk met een flink lagere prijs. Volgens Bloomberg overweegt Netflix voor in de States een maandelijkse prijs van 7 tot 9 dollar. Op dit moment kost de meest populaire "standard"-versie 15,49 dollar per maand en de "basic"-versie 9,99 dollar per maand.

Impact op prijs in Nederland
De prijzen zijn dus nog niet bevestigd en het valt dus ook nog niet te voorspellen wat de prijzen in Nederland worden. Op dit moment kost de "basic"-versie 7,99 euro per maand en de "standaard"-versie 11,99 euro per maand. Wil je 4K en/of meer lijntjes dan ben je 15,99 euro per maand kwijt.

Dat Netflix de prijzen verlaagt, is anders dan de aanpak van Disney+. De streamer van Disney behoudt naar verluidt dezelfde prijzen met advertenties. Juist het abonnement zonder advertenties wordt duurder.

Netflix rolt de advertentieversie van hun dienst eind 2022 uit. Disney+ zou dat begin 2023 gaan doen. De andere diensten zoals HBO Max, Apple TV+ en Prime Video volgen ongetwijfeld later.

NieuwsFilm

meest populair