Zo enorm rijk is Joaquin Phoenix uit de topfilm 'Joker'

Zo enorm rijk is Joaquin Phoenix uit de topfilm 'Joker'

Joaquin kiest vaak voor donkere, alternatieve rollen en conflicten

De 47-jarige Joaquin Phoenix maakt momenteel naam als Joker, maar gaat al veel langer mee als acteur, regisseur, producer en muzikant. Hij heeft heel wat nominaties en prijzen mogen ontvangen voor zijn werk. Zijn nettowaarde staat dan ook op 60 miljoen Amerikaanse dollar.

Een paar bedragen? Joaquin accepteerde een lager inkomen van 4,5 miljoen voor de Joker, maar deelt ook mee in de omzet van 1 miljard. Voor het vervolg van de Joker krijgt hij 20 miljoen en waarschijnlijk extra commissies. Joaquin kiest overigens liever voor een alternatieve filmrol dan een hoog salaris.

Hoe het begon
De Amerikaanse ouders van Joaquin zijn gericht op de natuur en hebben veel rondgereisd tot zij weer Amerika aandeden. Joaquin werd geboren in Puerto Rico en heeft nog zes broers en zussen. Zijn broer River Phoenix was een bekende, veelbelovende acteur en overleed vroeg.

Het gezin deed regelmatig mee aan talentenshows, waardoor Joaquin vanaf zijn achtste regelmatig gecast werd voor series en films. Hij stopt af en toe met werken en reist dan rond of rust uit.

Zijn werk
Joaquin kiest vaak voor donkere, alternatieve rollen en conflicten, zoals je kunt zien aan films als To die for, Gladiator, Signs, The Village en Joker. Aan de andere kant zet hij ook muzikanten en gewone mannen goed neer, zoals je kunt zien aan Walk the line, Vivian en C'mon c'mon. Joaquin heeft overigens nog twee vervolgen gepland staan op Joker.

Joaquin stopt veel van zijn geld terug in goede doelen, zoals Amnesty International, Peace Alliance, PETA en Nation Earth. Meer over het vermogen van Joaquin Phoenix staat hier bij Celebrity Networth. Joaquin heeft geen social media, maar genoeg fans die hem wel weten te volgen, zoals in het bericht hieronder op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair