Kaper op de kust nu Netflix in de problemen zou zijn?

Kaper op de kust nu Netflix in de problemen zou zijn?

Microsoft wordt genoemd als de partij die Netflix wil kopen.

Netflix komt de laatste maanden niet altijd even positief in het nieuws als het gaat over de groei van het ledenbestand. Die groei is eruit en dat heeft impact op onder meer de productie van nieuwe films en series. Netflix moet een beetje op de centjes letten.

Nu is een analist die denkt dat Microsoft in de markt is om Netflix te kopen. Door de terugval in leden zou Netflix een grotere moeder mogelijk wenselijk vinden, zeker als de verwachte verdere terugval doorzet. En dat maakt investeerder niet blij.

Netflix en Microsoft
Netflix en Microsoft gaan sowieso samenwerken als het gaat om het toevoegen van advertenties aan de streamingsdienst. Analist Laura Martin van de partij Needham denkt dat dit een eerste stap is in een verder samenwerking die mogelijk leidt tot een overname.

Netflix zou volgens de berichten een prijskaartje bevatten van 100 miljard dollar, een waanzinnig bedrag uiteraard. "Het zou kunnen dat Netflix op zoek is naar een exit," aldus Martin.

"Netflix probeert dichter bij Microsoft te komen in de hoop dat Microsoft, nadat Microsoft zijn Activision-acquisitie heeft bekrachtigd, zich omdraait en vervolgens Netflix koopt," geeft Martin aan.

Uiteraard is dit nu vooral een gerucht, maar uiteindelijk lijkt Netflix in handen te gaan vallen van een grotere kapitaalkrachtige multinational.

NieuwsFilm

meest populair