Waarom 'Mr. Bean' (Rowan Atkinson) geen politiedrama kan zien

Waarom 'Mr. Bean' (Rowan Atkinson) geen politiedrama kan zien

De serie In Line of Duty is briljant geschreven en gemaakt, maar ik kijk er niet meer naar, zegt Rowan Atkinson

De politiedrama Line of Duty op de BBC wordt goed bekeken, maar is niet besteed aan Rowan Atkinson (67), oftewel Mr. Bean, uit de gelijknamige serie en film. Het grappige is, dat Rowan Atkinson zelf in een serie speelde over de politie rond 1990, The Thin Blue Line. En wie kent hem eigenlijk niet als de James Bond-achtige klungel in de Johnny English-delen?

Ik heb naar Line of Duty gekeken. Maar ik kijk er intussen niet meer naar. Ik vind het te stressvol, vertelt Rowan Atkinson op het GQ Heroes event.

Het is briljant geschreven en gemaakt, maar ik houd niet van zulk vermaak. Na de eerste afleveringen stopte ik met kijken, omdat ik weet dat dingen fout zullen gaan. Ik kan niet tegen verhalen die veel spanning met zich meebrengen.

Stressvol
Veel mensen kennen hem als Mr. Bean. Hij speelt dat personage al sinds de jaren 1990. Vorig jaar pas gaf hij toe dat hij het niet leuk vindt om een kind te spelen in het lijf van een volwassen man. Dat is uitputtend en stressvol, vertelde hij.

Rowan Atkinson is op het moment te zien op Netflix in Man Vs. Bee, een parodie over een man die het opneemt tegen een bij. Sommigen vinden het een film, ook al is het geclassificeerd als een miniserie.

Naar commentaar luisteren of reviews lezen doet hij niet. Rowan vertelt:
Ik voel niet de noodzaak om mij bezig te houden met commentaar of reviews. Dat zijn niet de mensen die ik probeer te vermaken. Ik heb alleen te maken met mijzelf en het publiek. Niet de mensen die ruis veroorzaken tussen mij en het publiek in.

Het complete artikel vind jij hier bij Huffington Post

NieuwsFilm

meest populair