Volgende film van Johnny Depp naar Netflix

Volgende film van Johnny Depp naar Netflix

Depp wordt King Louis XV.

De volgende film waarin acteur Johnny Depp te zien zal zijn, verschijnt op Netflix. De streamingdienst gaat namelijk de film La Favorite co-financieren. In de Franse film speelt Depp de rol van King Louis XV.

La Favorite zal worden geregisseerd door Maiwenn Le Besco (Mon roi, Polisse) en het plan is om de film in de zomer op te nemen. Het is de eerste film waarin Depp in het Frans acteert. Le Besco speelt ook mee als Madame du Barry, de minnares van koning Lodewijk XV.

Koning Lodewijk XV regeerde bijna 59 jaar over Frankrijk van 1715 tot 1774, een van de langste regeringen in de geschiedenis van Frankrijk. Louis werd ziek en stierf in 1774, en in de aanloop naar zijn dood bleef zijn minnares Madame du Barry aan zijn zijde.

Netflix steekt miljoenen in Franse filmbusiness
De film zou het resultaat zijn van het besluit van Netflix om in 2022 ongeveer $40,7 miljoen in Franse films te investeren, met La Favorite dus op de lijst met films die daar aanspraak op mogen doen.

Bloomberg meldt ook dat de film eerst in de Franse bioscopen zal draaien en dat de release op dit moment gepland staat voor 2023. Daarna volgt pas de streamingrelease.

NieuwsFilm

meest populair