Disney+ en andere streamers hebben een groot probleem in Frankrijk

Disney+ en andere streamers hebben een groot probleem in Frankrijk

In het Europese land gelden opvallende regels voor bioscoopfilms.

Disney heeft een opvallend probleem in Frankrijk. Het blijkt namelijk dat bioscoopfilms in dat Europese land pas heel laat op streaming gezet mogen worden. Dit heeft de studio doen besluiten om de grote animatiefilm Strange World direct op streaming te zetten en niet eerst uit te brengen in de bioscoop, zoals in de rest van de wereld.

Strange World staat gepland voor 23 november, maar wordt nu in Frankrijk gelijk (vermoedelijk op een andere datum) op Disney+ gezet. Mocht de film wel in de bioscoop verschijnen, dan mag de film pas 17 maanden na de release online gezet worden.

En dan zou Strange World maar vijf maanden beschikbaar zijn voordat de animatiefilm voor een exclusieve periode van 14 maanden naar 'free-to-air-zenders' beschikbaar zou moeten zijn. De film zou pas voorgoed op Disney+ komen te staan 36 maanden na de bioscooprelease.

Franse bioscoopeigenaren maken zich zorgen
Disney noemde de regelgeving onder meer "omslachtig" en de Franse bioscoopsector wil nu dat een gesprek komt tussen onder meer de bioscopen, studio's, streamers en Franse tv-zenders.

In de meeste andere delen van de wereld worden bioscoopfilms al na 45 dagen op streaming gezet. De animatiefilm Strange World van Raya and the Last Dragon-duo Don Hall en Qui Nguyen verschijnt in Nederland eind november in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair