Regisseur kondigt opvolger van 'Don't Look Up' aan

Regisseur kondigt opvolger van 'Don't Look Up' aan

Ook nu weer een satire, al nu niet over klimaatverandering.

Na zijn apocalyptische Netflix-komedie Don't Look Up en de HBO-hits Succession en Winning Time' heeft filmmaker Adam McKay zijn zinnen al gezet op zijn volgende project en die gaat over "het financiële systeem".

Als onderdeel van een Q&A op het Tribeca Film Festival onthulde McKay dat hij werkt aan een nieuw script dat net zo satirisch zal zijn als Don't Look Up, maar de aandacht verschuift van klimaatverandering naar corruptie van het financiële systeem.

Satire over "het financiële systeem"
"Als de laatste film [Don't Look Up] ging over wat er mis is met ons, dat we staren naar de ineenstorting van het leefbare klimaat, dan gaat deze over de feitelijke arteriële blokkades in ons hart, dat wat het veroorzaakt, en dat is natuurlijk het grote, vieze geld," aldus McKay.

"En het is ook een komedie... vermengd met drama, maar over het algemeen zou ik het een komedie willen noemen," voegde de regisseur toe die in het verleden al een dergelijke film maakte met The Big Short, uit 2015.

McKay werkt ook voor HBO Max aan de anthologiereeks The Uninhabitable Earth, gebaseerd op de bestseller van David Wallace-Well.

NieuwsFilm

meest populair