Thriller 'Destroy People' in de maak bij Michael B. Jordan

Thriller 'Destroy People' in de maak bij Michael B. Jordan

Een klokkenluider die in de bak belandt.

Acteurs Michael B. Jordan (Black Panther) en Yahya Abdul-Mateen II (The Matrix Resurrections) hebben besloten om samen te gaan werken voor de dramathriller I Helped Destroy People, gebaseerd op een New York Times-verhaal over een klokkenluider.

Ben Watkins, maker van Hand of God, zal het script schrijven en de studio's zijn Amazon Studios en de labels Outlier Society van Jordan en House Eleven10 van Abdul-Mateen. Abdul-Mateen II zal ook in de film te zien zijn.

Het artikel gaat over Terry Albury, een zeer geprezen FBI-agent die belast is met het infiltreren van moslimgemeenschappen na 9/11 als de enige zwarte agent op zijn bureau.

Albury raakte gedesillusioneerd door de oorlog tegen het terrorisme. Hij zag de situatie als de schendingen van de regels en begon geheime documenten naar de pers te lekken om systematisch misbruik aan het licht te brengen. Dit werd gesnapt en kreeg een gevangenisstraf van vier jaar.

Abdul-Mateen II zal vanaf donderdag samen met Jake Gyllenhaal te zien zijn in de actiefilm Ambulance van Michael Bay en heeft onlangs James Wans Aquaman and the Lost Kingdom opgenomen. Jordan is momenteel bezig met de regie van Creed III waarin hij ook de hoofdrol speelt.

NieuwsFilm

meest populair