Prijsverhoging Netflix wekt woede abonnees

Prijsverhoging Netflix wekt woede abonnees

In de States gaan de prijzen weer omhoog.

In Nederland betaal je voor Netflix zo'n 8 tot 16 euro voor je abonnement. De prijzen staan zeker niet vast voor komende jaren en we krijgen op den duur vast weer een prijsverhoging. Op dit moment worden in de States de tarieven weer verhoogd.

De prijzen zijn verhoogd tot 15,49 dollar voor het standaard abonnement en 19,99 dollar voor het premium abonnement. Het basic abonnement ging van 8.99 dollar naar 9,99 dollar. En dat valt niet helemaal in goede aarde. Abonnees schrikken onder meer van de communicatie over de verhoging.

Meer entertainment
"We hopen dat je geniet van alles wat Netflix te bieden heeft. We werken onze prijzen bij om je nog meer geweldig entertainment aan te kunnen bieden," luidt de e-mail waarin Netflix-abonnees op de hoogte worden gesteld van hun verhoogde maandelijkse abonnementsprijs.

"Met deze update kunnen we nog meer waarde toevoegen aan je lidmaatschap - met verhalen die je opbeuren, ontroeren of gewoon je dag een beetje beter maken," valt er te lezen.

De toon van de mail bevalt niet iedereen. "Dit is met gemak de slechtste marketingcommunicatie aller tijden," schrijft iemand op Twitter. Ook de film gestegen prijs, die de afgelopen periode klaarblijkelijk vaker in de States is gestegen, valt niet lekker. Want ja, zo'n 20 piek voor Netflix. Toch best prijzig.








NieuwsFilm

meest populair