Michael Bay vindt dat niet 'Spectre' maar een van zijn films de grootste explosie bevat

Michael Bay vindt dat niet 'Spectre' maar een van zijn films de grootste explosie bevat

Dit zit natuurlijk in Pearl Harbor.

Een bijnaam van regisseur Michael Bay in Bayhem. De filmmaker is namelijk dol op explosies en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Bay is het er dan ook niet mee eens dat de makers van Spectre de 'grootste explosie in een film' opeisen.

In gesprek met Empire liet Bay weten dat hij het "onzin" vindt dat de James Bond-film in het Guinness World Records staat voor de grootste filmexplosie. Voor de Bond-film werd 68,47 ton TNT gebruikt om de woestijnbasis van Blofeld op te blazen.

Ook No Time to Die staat opgenomen in het Guinness World Records, als de film waarin de meeste explosies te zien zijn, inclusief die enorme explosie aan het einde. Er werd 136,4 kg TNT gebruikt.


Pearl Harbor is groter
Bay vindt dat zijn historische oorlogsepos Pearl Harbor uit 2001 een nog grotere explosie heeft.

"Jerry Bruckheimer liet Ridley Scott de film zien, en het citaat [van Scott] was: 'F--k me'. Niemand weet hoe moeilijk het is. We deden zoveel grote dingen," aldus Bay. "Echte boten, 20 echte vliegtuigen. Er waren 350 explosies. Drie maanden op zeven boten, we sloten een snelweg af die vijf kilometer verderop lag. James Bond eist de 'grootste explosie ter wereld' op. Onzin. Die zit in onze."


Binnenkort zien we van Bay de film Ambulance. Ook voor die film zijn ongetwijfeld enkele kg TNT gebruikt.

NieuwsFilm

meest populair