Bioscopen kunnen leven met nieuwe verplichte sluitingstijd

Bioscopen kunnen leven met nieuwe verplichte sluitingstijd

Komt er meer ruimte voor de bioscopen?

Wereldwijd wordt er gesproken over het einde van de coronacrisis door de komst van de Omikron-variant. Toch vindt de Nederlandse overheid het een goed idee als we allerlei maatregelen in de lucht houden. De bioscopen prijzen zich heel gelukkig met een opgelegde openingstijd tot 0.00 uur.

"Natuurlijk willen we het liefste dat de eindtijd er helemaal wordt afgehaald, maar we kunnen goed leven met een eindtijd van 00.00 uur," zegt Boris van der Ham, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) volgens ANP.

"Met die twee uur extra zijn bioscopen in staat om een tweede avondvoorstelling te tonen, en aangezien 80 procent van de omzet in de avond wordt gedraaid is deze verruiming heel belangrijk voor de sector," aldus de voorzitter.

Voorlopig nog tot 22.00 uur
"Die tijd van 22.00 uur is heel ongelukkig gekozen. Een uurtje erbij had al veel gescheeld. Dat hebben we ook aan de staatssecretaris laten weten en we zijn blij dat daar nu naar is geluisterd," meent Van der Ham.

Of er direct naar Van der Ham wordt geluisterd mag in twijfel getrokken worden. Waar de nodige landen de maatregelen nagenoeg intrekken, zullen bioscopen naast een gereguleerde openingstijd nog te maken hebben met de mondkapjesplicht, de 3G-check, de 1,5 meter-afstand en zo vast nog wel wat maatregelen die in toenemende mate door deskundigen in twijfel worden getrokken.

De nieuwe sluitingstijd van 0.00 uur zou ergens volgende week ingaan.

NieuwsFilm

meest populair