Succesvol regisseur vraagt zich af waarom er geen seks in superheldenfilms voorkomt

Succesvol regisseur vraagt zich af waarom er geen seks in superheldenfilms voorkomt

Dat moet Steven Soderbergh wel zijn.

In Eternals zagen we voor het eerst iets van seks in het Marvel Cinematic Universe, maar dat was duidelijk een uitzondering in het subgenre superheldenfilms. Regisseur Steven Soderbergh (Magic Mike, Traffic, Behind the Candelabra) vraagt zich af waarom dit zo is.

De regisseur sprak met The Daily Beast over het succesvolle genre dat al jaren het witte doek domineert. Hij gaf overigens aan dat hij zich niet tot de franchises voelt aangetrokken, al vraagt hij zich wel af waarom bepaalde zaken niet in die films voorkomen.

"Niet echt, en ik ben geen snob; het is niet dat ik het gevoel heb dat het op een of andere manier een lager niveau is," zei Soderbergh op de vraag of hij zo'n film zou willen maken.

"Het gaat er echt om in welk universum je je als verhalenverteller begeeft. Ik ben gewoon te aardgebonden om mezelf echt los te laten in een universum waarin de Newtoniaanse fysica niet bestaat. Ik heb wat dat betreft gewoon een gebrek aan verbeeldingskracht."

"Waarom heeft niemand seks in die films?"
"Afgezien van het feit dat ik de tijd kan buigen, de zwaartekracht kan trotseren en stralen uit mijn vingers kan schieten... Er zit in de meeste van die films geen seks. Niemand is aan het neuken! Ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik mensen moet vertellen hoe ze zich moeten gedragen in een wereld waarin dat niet zo is," voegde Soderbergh toe.

En zo heeft Soderbergh nog wel wat vragen: "Het fantasie-universum omvat, voor zover ik kan zien, meestal weinig seks, en ook dingen als - Wie betaalt deze mensen? Voor wie werken ze? Hoe komt die baan tot stand?"

NieuwsFilm

meest populair