Disney+ viert de 'Black Stories' met speciale boodschap

Disney+ viert de 'Black Stories' met speciale boodschap

Diversiteit, inclusiviteit, multiculti. Disney maakt het speciaal.

Zonder te ontkennen dat er op vele fronten behoorlijke misstanden zijn in de wereld, kan een mens zich afvragen in welke mate een stempel gedrukt moet worden op zaken als diversiteit, inclusiviteit en multiculturele zaken. Disney doet dit de laatste jaren overduidelijk en komt nu met de video Celebrating Black Stories voor Disney+.

"'Black joy'. Zwarte triomf. Zwart avontuur. Het hele jaar door biedt Disney+ verhalen aan die uitingen van de 'Black experience' vieren. De Disney+ 'Celebrate Black Stories'-collectie belicht zwarte personages, makers en stemmen die ons inspireren en elke dag de geschiedenis vorm blijven geven," is de beschrijving van onderstaande video.

In de video wordt dus stilgestaan bij de films en series met acteurs met een zwarte / donkere huidskleur. De video is er om een speciale sectie op Disney+ in het zonnetje te zetten.

Celebrate Black Stories op Disney+
Je vindt de sectie "Celebrate Black Stories" op Disney+, met films als Cool Runnings, Red Tails en Black Panther en series als High Fidelity, Scandal en The Proud Family. Overigens vind je op Disney + ook de sectie Vrouwen in de Hoofdrol.

Wat zeg jij? Hoe kijk jij aan tegen deze speciale sectie op Disney+ en het vieren daarvan? Is dit nodig om zo'n manier een punt te maken, of wordt er op deze wijze juist geforceerd onderscheid gecreëerd? Iedereen heeft zijn mening en ga met respect met elkaar om. Ook in de reacties onder de video.



NieuwsFilm

meest populair