"Superheldenfilms en 'Star Wars' ruïneren de filmwereld"

"Superheldenfilms en 'Star Wars' ruïneren de filmwereld"

Zegt rampenfilm expert Roland Emmerich.

Binnenkort verschijnt de rampenfilm Moonfall in de wereldwijde bioscoopzalen en afgaande op zijn eerdere, vergelijkbare films zal het een prima popcornfilm zijn, maar wat betreft kwaliteit te wensen overlaten.

Nu laat de regisseur Roland Emmerich weten dat hij vindt dat het genre superheldenfilms en de Star Wars-franchise de filmwereld ruïneren. De "Master of Disaster" sprak erover met Den of Geek.

"Oh ja," antwoordde Emmerich op de vraag of het rampengenre de laatste jaren veranderd is. "Omdat Marvel en DC Comics, en Star Wars, het zo'n beetje hebben overgenomen. Het verpest onze industrie een beetje, omdat niemand meer iets origineels doet."

Originaliteit ver te zoeken
"Je zou gedurfde nieuwe films moeten maken, snap je?" adviseerde de regisseur van 2012, The Day After Tomorrow en White House Down. "En ik denk dat Christopher Nolan daar de meester in is. Hij is iemand die films kan maken over wat hij maar wil. Ik heb het een beetje moeilijker, maar ik heb nog steeds een naam die groot genoeg is, vooral als het een ramp is of een soort rampenthema heeft."

De laatste jaren komt er steeds meer commentaar op dat de "achtbaanfilms" van bijvoorbeeld Marvel Studios het voor het zeggen hebben in de bioscoop. Toch lijkt er niets op te wijzen dat Hollywood kiest voor een koers met originelere films.

NieuwsFilm

meest populair