'Black Panther' was niet gemaakt als Disney op de data af was gegaan

'Black Panther' was niet gemaakt als Disney op de data af was gegaan

Bob Iger geeft een inkijkje hoe er gedacht zou moeten worden bij Disney.

Recent heeft Disney CEO Bob Chapek in een interview aangegeven dat Disney veel bepaald aan de hand van beschikbare data. Voormalig CEO Bob Iger heeft daar wel een mening over.

In gesprek met The New York Times laat de oud Disney-topman weten dat hij in zijn allerlaatste bijeenkomst van het Disney-bestuur een advies gaf over het gebruik van data bij de keuze om films te maken.

"Na bijna 50 jaar aan de creatieve kant van het bedrijf te hebben gewerkt, werd het me steeds duidelijker dat data weliswaar een zeer belangrijke rol speelt, maar dat het niet zou moeten worden gebruikt om te bepalen welke verhalen er worden verteld," zei Iger.

Op basis van data zou Black Panther niet gemaakt zijn
"Als we hadden geprobeerd om alle gegevens die we destijds hadden te ontginnen om te bepalen of we een superheldenfilm moesten maken die over een Afro-futuristische wereld met een zwarte cast gaat, zouden de gegevens waarschijnlijk hebben gezegd: doe dat niet. Dan zou Black Panther nooit zijn gemaakt," voegde de topman toe.

Uiteindelijk werd Black Panther een van de grootste Marvel-successen tot op heden. Volgend jaar moet het vervolg Black Panther: Wakanda Forever verschijnen. Waarschijnlijk zegt de data nu: wel doen!

NieuwsFilm

meest populair