3 sterke oorlogsfilms op Netflix om niet te missen

3 sterke oorlogsfilms op Netflix om niet te missen

Deze oorlogsfilms staan gewoon op Netflix.

Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie Nederlandse producties werden goed ontvangen. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

The Legions

Regie: Dariusz Gajewski | Hoofdrollen: Sebastian Fabijański, Bartosz Gelner, Wiktoria Wolańska | Kijk nu



Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontvouwt zich een liefdesverhaal tussen Józek, Ola en Tadek. Józek is een deserteur van het tsaristische leger die zich aansluit bij het opkomende Poolse Legioen, Ola is een inlichtingenagent bij de Eerste Brigade en Tadek is een lid van het Shooting Team. Alle drie aarzelen niet om de strijd aan te gaan, omdat ze weten dat ze hun dromen alleen kunnen realiseren in een vrij Polen. De film richt zich op de reis van het Legioen van 1914 tot 1916, van het vertrek uit Oleandry tot de slag om Kosciuchnowka.

The Siege of Jadotville

Regie: Richie Smyth | Hoofdrollen: Jamie Dornan, Mark Strong, Mikael Persbrandt, Guillaume Canet, Michael McElhatton, Jason O'Mara | Kijk nu



De oorlogsfilm speelt zich af in 1961 en gaat over een veldslag tussen 3000 Congolese soldaten en een Ierse VN-troepenmacht van 150 man, onder leiding van commandant Patrick Quinlan.

L'Armée du Crime

Regie: Robert Guédiguian | Hoofdrollen: Simon Abkarian, Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Virginie Ledoyen, Ivan Franek, Adrien Jolivet, Robinson Stévenin, Lola Naymark, Grégoire Leprince-Ringuet | Kijk nu



Parijs onder de Duitse bezetting. Missak Manouchian, arbeider en dichter, neemt de leiding van een groep jonge joden, Hongaren, Roemenen, Spanjaarden, Italianen, Armeniërs die hun geliefde Frankrijk, verdedigster van de Menserechten, willen bevrijden. In het geheim, met gevaar voor hun leven worden ze helden. Hun aanslagen zullen de nazi's en collaborateurs bestoken. Als reactie zal de politie als een razende tekeer gaan, haar aanwezigheid versterken, verklikkers, chantage en schaduw- en foltertechnieken gebruiken... Twee en twintig mannen en één vrouw zullen in 1944 ter dood veroordeeld worden. Tijdens een een ultieme propaganda-actie, zullen ze voorgesteld worden als een leger criminelen. Hun gezichten zullen op een rode achtergrond op de muren van alle steden van het land aangeplakt worden. Deze immigranten die gestorven zijn voor Frankrijk, zullen een legende worden.

NieuwsFilm

meest populair