Oscarkandidaat Nicolas Cage vindt zichzelf geen acteur

Oscarkandidaat Nicolas Cage vindt zichzelf geen acteur

Keert Nic Cage in 2022 na een nieuwe Oscarwinst?

Van Oscarwinnaar tot de blockbuster-acteur nummer één. Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, National Treasure) heeft het meegemaakt. Tegenwoordig zien we hem maar al te vaak voorbijkomen in trailers voor weer een bedenkelijke actiefilm, met soms een aardige uitschieter. De acteur voelt zich geen acteur.

In gesprek met Variety liet de acteur weten dat hij het woord 'acteur' maar niets vindt. Hij wordt liever een 'thespian' genoemd, wat zich laat vertalen naar 'speler' of 'artiest'.

"Bij mij komt het altijd zo over: 'Oh, hij is een geweldige acteur, en daarom is hij een geweldige leugenaar'," zei Cage. "Met het risico om nu te klinken als een pretentieuze hufter, hou ik meer van het woord 'thespian'. Thespian betekent dat je naar je hart kijkt, of je gaat naar je verbeelding, of je herinneringen of je dromen, om iets mee terug te nemen om met het publiek te delen."

Terug in 2022 als topacteur?
Cage sprak met Variety onder over zijn recente uiterst sterk ontvangen film Pig[film] van de jonge regisseur Michael Sarnoski. De film noteerde een pakkende 97% op Rotten Tomatoes. Cage wordt al gelinkt aan een Oscarnominatie.

"Ik wist na een paar flops dat ik er niet meer toe deed in het studiosysteem. Ik zou niet meer door hen worden uitgenodigd," vertelde Cage. "Ik heb altijd geweten dat er een jonge filmmaker voor nodig zou zijn die zich enkele films zou herinneren die ik heb gemaakt en zou denken dat ik geschikt zou zijn voor zijn script, en mij zou herontdekken."

Cage zien we in 2022 in heel wat films. Hij speelt in het opvallende [film=https://www.filmtotaal.nl/film/34456]The Unbearable Weight of Massive Talent
en in de titels The Retirement Plan, The Old Way en Butcher's Crossing. Hij neemt binnenkort de film Renfield op waarin hij Dracula speelt. Zou Cage terugkeren op het hoogste Hollywoodniveau?



NieuwsFilm

meest populair