'Spider-Man' vermorzelt 'The Matrix' en stevent af op 1 miljard

'Spider-Man' vermorzelt 'The Matrix' en stevent af op 1 miljard

Dit weekend week 2 voor No Way Home en week 1 voor Resurrections.

Een paar dagen geleden wist Spider-Man: No Way Home een enorme box office-score neer te zetten. Er werd wereldwijd $290 miljoen verwacht en het werd $601 miljoen. Aankomend weekend gaat de film naar een nieuw hoogtepunt terwijl The Matrix Resurrections zijn aftrapt beleefd.

Op dit moment staat No Way Home op maar liefst $751,3 miljoen wereldwijd, opgehaald tot afgelopen woensdag en daarmee is de Marvel-film in een week tijd voorbij de score van [film=https://www.filmtotaal.nl/film/28860]Fast & Furious 9[/i]. Die film was tot op heden de Hollywoodfilm met de wereldwijde hoogste opbrengt.

De kans is dus groot dat de film van Sony Pictures en Marvel Studios aankomende maandag op meer dan $1 miljard staat en zich voegt bij 48 films die deze score al wisten te behalen. Hieronder staan uiteraard al heel wat andere Marvel-films.

The Matrix gaat ook scoren komende dagen
De ontvangst van The Matrix Resurrections bleek wat wisselend, maar dat neemt niet weg dat de film goed bezocht gaat worden. In de States wordt een eerste weekend verwacht van zo'n $25 tot 40 miljoen. Geen enorme score, maar vergeet niet dat de film in de States ook op HBO Max verschijnt en R-rated (16 jaar en ouder) is.

De score van de vierde Matrix is in ieder geval een stuk lager dan het verwachte tweede weekend van No Way Home. De superheldenfilm gaat volgens de berichten uitkomen op een score van zo'n $100 - 130 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair