Bioscopen ramvol voor 'Spider-Man: No Way Home'

Bioscopen ramvol voor 'Spider-Man: No Way Home'

In de States blijft de drukke superheldenfilm indruk maken.

Afgelopen weekend haalde Spider-Man: No Way Home maar liefst $260 miljoen dollar op. En dat is zelfs meer dan de score van Avengers: Infinity War. Ook wereldwijd was de score indrukwekkend, met maar liefst $601 miljoen. Nu is de vraag: waar gaat dit eindigen?

De eerste maandag in de States was weer indrukwekkend te noemen. Er werd namelijk een mooie $37,1 miljoen opgehaald en dat is net achter de scores van Black Panther (2018) met $40,15 miljoen en Star Wars: Force Awakens (2015) met $40,11 miljoen. Zelfs Avengers: Endgame ($36,8 miljoen)kwamen dus niet aan de score van No Way Home.

Nu al op $300 miljoen
Na slechts vier dagen in de States te hebben gedraaid staat de Spider-Man solofilm al op $297,2 miljoen en volgens de berichten zou de teller op vrijdag al op zo'n $450 miljoen kunnen staan. En dan starten de kerstdagen, zonder al teveel concurrentie.

Wereldwijd betekent dit dat we na het weekend mogelijk al een score zien staan van boven $1,0 miljard en dat zou in coronatijd een enorme prestatie zijn. De eerdere Spider-Man films Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home kwamen tot respectievelijk $878,3 miljoen en $1,132 miljard.

Als we kijken naar het Marvel Cinematic Universe, dan lijkt No Way Home zich te richten op de score van The Avengers die in 2012 uitkwam op $1,518 miljard. Mocht dit lukken, dan is het de eerste superheldenfilm die beter presteert dan een Avengers-film.

NieuwsFilm

meest populair