Foto's 'The Batman': Kurt Cobain (Nirvana) inspiratiebron

Foto's 'The Batman': Kurt Cobain (Nirvana) inspiratiebron

'Something in the Way' gaf regisseur Matt Reeves inspiratie.

Als The Batman in maart in première moet gaan in de wereldwijde bioscopen, dan zullen we de bioscopen vast wel weer open zijn. En dat zou heel fijn zijn, want wie wil de film van Matt Reeves nou niet zien?

In gesprek met Empire magazine vertelde Reeves dat Bruce Wayne, gespeeld door Robert Pattinson, zijn karakter te danken heeft aan Kurt Cobain, de leadzanger van Nirvana. Hij pleegde in 1994 zelfmoord. We hoeven dus geen vrolijke Marvel-achtige invulling van het DC-personage te verwachten.

Nieuwe Batman heeft veel te danken aan Nirvana
"Als ik schrijf, luister ik naar muziek, en terwijl ik de eerste akte aan het schrijven was, zette ik Nirvana's 'Something In The Way' op.' Toen kwam het in mij op om van Bruce Wayne niet de playboy-versie te maken die we eerder hebben gezien, maar een andere versie die een grote tragedie heeft doorgemaakt en een kluizenaar is geworden," zei Reeves tegenover Empire.

"Dus ik begon een connectie te maken met Gus Van Sants 'Last Days', en het idee dat deze fictieve versie van Kurt Cobain zich in een soort vervallen landhuis zou bevinden," voegde Reeves toe.

In Empire magazine waren ook nieuwe foto's te zien van de Kurt Cobain-Bruce/Batman.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
The Batman verschijnt op 3 maart 2022 in de Nederlandse bioscopen. Hieronder de covers voor de Empire-editie, ook met Zoë Kravitz' Catwoman.



NieuwsFilm

meest populair