Warner Bros. kondigt gloednieuwe DC-bioscoopfilm aan

Warner Bros. kondigt gloednieuwe DC-bioscoopfilm aan

Nou ja, gloednieuw... De film moest eigenlijk op HBO Max verschijnen.

In juni 2023 verschijnt Shazam! Fury of the Gods in de wereldwijde bioscoopzalen. Het was de tot op heden de laatste film die officieel gepland stond voor het DC Extended Universe. Nu is een nieuwe bioscoopfilm in de franchise onthuld.

De titel komt je mogelijk bekend voor. Alweer even geleden werd onthuld dat op HBO Max de films Batgirl (2022) en Blue Beetle (2023) zouden gaan verschijnen. Nu wordt duidelijk dat de laatste film eerst in de bioscoop debuteert, op 18 augustus 2023.

Blue Beetle in 2023 in de bioscoop
Een aantal maanden geleden werd duidelijk dat de nog onbekende acteur Xolo Maridueña (Cobra Kai, Cleopatra in Space) de rol gaat spelen van Jamie Reyes. In de ruggengraat van dit personage nestelt zich een scarabee, waardoor het een opvallend kostuum krijgt met bijbehorende superkrachten.

De kalender van het DC Extended Universe ziet er nu als volgt uit: Black Adam (juli 2022), The Flash (november 2022), Aquaman and the Lost Kingdom (december 2022), Batgirl (HBO Max, 2022), Shazam! Fury of the Gods (juni 2023) en Blue Beetle (augustus 2023).

De film wordt geregisseerd door Angel Manuel Sota, bekend van de film Charm City Kings uit 2020.

NieuwsFilm

meest populair