James Bond's 'gay-momentje' werd bijna uit 'Skyfall' geknipt

James Bond's 'gay-momentje' werd bijna uit 'Skyfall' geknipt

Producente Barbara Broccoli zat zich in voor de scene tussen Craig en Bardem.

We moeten nog heel even wachten op No Time to Die, want als het goed is zal Daniel Craig's laatste avontuur als 007 dan eindelijk eind deze maand te zien zijn. De film wordt dan ook volop in de spotlights gezet, maar nu wordt ook veel gesproken over een bepaalde scene in Skyfall.

Het gaat hier om een moment dat Craig's Bond meemaakt met Javier Bardem's Raoul Silva, de schurk van dit deel. De mannen delen een 'intiem'-momentje, dat bijna uit de film werd gehaald. Producente Barbara Broccoli wilde daar echter niks van weten.

Dé scene
In de scene in kwestie zit Bond vastgebonden, terwijl Silva zijn ontbloot bovenlichaam streelt en vervolgens zijn benen vastpakt. Ook zegt Silva tegen Bond: ''Er is voor alles een eerste keer'' waarop Bond weer antwoordt: ''Waarom denk je dat dit mijn eerste keer is?''

Broccoli laat zich nu over de scene uit: ''Toen de studio dit voor de eerste keer zag, werd ons meteen verteld dit uit de film te halen. Ons antwoord was: nee, nee en nog eens nee! We hielden voet bij stuk en gelukkig mocht het er toch in blijven''.

Bekijk de scene hieronder.



Ontvangst
Broccoli zegt dat dit moment uiteindelijk ook goed werd onthaald, tijdens de wereldwijde filmpremière in Londen: ''De avond van de screening merkte je dat die zin erg sterk werd onthaald. Ik keek de studio-executive aan en zei: 'Ik zei het je toch!'''.

Pierce Brosnan, Craig's voorganger, liet al eerder weten dat er in de toekomst heel goed een homoseksuele Bond zou kunnen zijn. Enkele jaren geleden zei de acteur het volgende: ''Zeker kan dat, waarom niet? Ik weet wel niet hoe dit zou gaan, want ik denk niet dat Barbara ooit een homoseksuele Bond zou toestaan. Maar het zou zeker wel interessant kunnen zijn!''

NieuwsFilm

meest populair