Hoofdrolspeelster van 'Karen' over racistische vrouw door 'witte vrouwen' aangevallen

Hoofdrolspeelster van 'Karen' over racistische vrouw door 'witte vrouwen' aangevallen

Een goedkope 'Get Out'-rip off?

Taryn Manning, voornamelijk bekend van populaire series zoals Orange is the New Black en Sons of Anarchy, speelt de hoofdrol in de film Karen. Het verhaal gaat over een racistische, witte vrouw, die het tot haar levensmissie maakt haar nieuwe buren, een zwarte familie, te terroriseren. De film is wel al onder vuur komen te liggen, dus besluit de actrice nu van zich af te bijten.

De laatste jaren is de naam Karen uitgegroeid tot een pejoratieve term. Wat begon als een internet-meme wordt vandaag de dag veel gebruikt voor een vrouw die zich disproportioneel bevoorrecht of veeleisend gedraagt. Daarbovenop is ze vaak ook nog eens racistisch. Daar is nu dus een film over gemaakt (waarvan de trailer hieronder te zien is), al heeft dit wel gevolgen...



Reactie
Zo zegt Manning: ''Ik heb veel kritiek gekregen. Ik werd zelfs aangevallen door witte vrouwen, die het gevoel hadden dat ik mijn 'eigen ras' had verraden''. De actrice nam de rol echter aan, omdat het voor haar een eye-opener was.

Manning gaat verder door te zeggen: ''Ik heb het witte-privilege nooit echt begrepen. Ik deed er zelf namelijk niet aan mee. Ik ben opgegroeid in een woninghulp, zelfs in een caravan. Ik kwam nooit in de buurt van het witte privilege''.

''Toen ik tekende voor 'Karen', kwam ik er pas achter hoe erg het was en ik ben er echt door gechoqueerd. Ondanks het feit dat niet iedereen een fan van de film is, hoop ik dat Karen wel de ogen van heel wat mensen zal openen! Dit is namelijk een belangrijk onderwerp. Het doel van de film is dan ook dit naar de voorgrond te brengen, zodat we met een positieve verandering kunnen komen.''

NieuwsFilm

meest populair