Stones weigeren medewerking aan film over Brian Jones

The Rolling Stones verzetten zich tegen een nieuwe film over hun ex-gitarist Brian Jones. Hij was begin jaren zestig één van de oprichters van de groep. Op 3 juli 1969 werd hij dood aangetroffen op de bodem van het zwembad bij zijn huis in Hartford in het Engelse graafschap Sussex. Hij zou zijn verdronken. Hij was 27 jaar.

In 'The Wicked World Of Brian Jones' wordt de suggestie gewekt dat hij is vermoord. Producent Steve Woolley verwacht naar aanleiding van de film een hernieuwd onderzoek naar de ware toedracht van Brian Jones' dood.

The Rolling Stones zijn tegen het gebruik van hun muziek in de film. Ingewijden menen dat zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards bang zijn de schuld te krijgen van Brian Jones' verslaving aan verdovende middelen.

Acteur Paul Bettany is de belangrijkste kandidaat voor de hoofdrol in 'The Wicked World Of Brian Jones'. Eerder was hij te zien in 'Dogville' met Nicole Kidman als zijn tegenspeelster. Steve Woolley is de maker van 'Backbeat', een film over de begintijd van The Beatles in Hamburg



NieuwsFilm

meest populair