Heeft Netflix een volgende MCU-achtige filmreeks in handen?

Heeft Netflix een volgende MCU-achtige filmreeks in handen?

Fear Street-regisseur hoopt van wel.

Afgelopen weken verscheen op Netflix de Fear Street-filmtrilogie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R. L. Stine. Ondanks een wisselend ontvangst van in ieder geval de eerste twee films zit er mogelijk meer Fear Street in het vat.

De afsluiter Fear Street: 1666 werd het beste ontvangen en daarmee is de reeks sterk afgerond. Regisseur Leigh Janiak hoopt op meer producties en zelfs een franchise als het Marvel Cinematic Universe.

Fear Street als horror-achtig MCU?
"Een van de opwindende dingen aan Fear Street is het feit dat het universum groot is en ruimte biedt voor veel meer," vertelde Janiak aan IndieWire. "Een van de dingen waar ik over sprak voordat ik werd aangenomen, was het potentieel om een horror-Marvel Cinematic Universe te creëren, waarin je slashermoordenaars uit veel verschillende tijdperken kunt hebben."

"Je hebt het basisidee van onze belangrijkste mythologie die is opgebouwd rond het feit dat de duivel in Shadyside woont. En er is ruimte voor nog veel meer," aldus Janiak die ook al een idee heeft: "Ik raak echt enthousiast over een slasherfilm in de jaren 50, die ik nog niet echt heb gezien... Het is gewoon cool om na te denken over de verschillende tijdperken en wat er mogelijk is als horrorfan."

Heb jij de trilogie gezien? En zo ja, ben jij onder de indruk en wil je meer zien?

NieuwsFilm

meest populair