Er komen zes(!) nieuwe 'Bad Lieutenant'-films

Er komen zes(!) nieuwe 'Bad Lieutenant'-films

Harvey Keitel en Nicolas Cage speelden eerder verschillende versies van een doorgedraaide politieagent.

In 1992 kwam regisseur Abel Ferrara met de beruchte cultfilm Bad Lieutenant, waarin Harvey Keitel een corrupte politieagent speelde die naarmate de film vordert steeds gestoorder wordt.

In 2009 werd de film van Ferrara opgevolgd door een soort-van-spinoff van Werner Herzog met de titel Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans met Nicolas Cage als een misschien nog wel gestoordere politieagent.

Tijdens het filmfestival van Cannes heeft Ed Pressman van Pressman Film afgelopen week laten weten dat de 'franchise' weer tot leven wordt gebracht met zes(!) spinoff-films.

Ambitieuze aanpak
Het idee is om de aanpak te volgen van de Netflix-serie Criminal. We volgen zes corrupte agenten in zes verschillende landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Korea, Argentinië en Frankrijk. Elk van de films zou worden gemaakt met talent uit het respectievelijke land én in de taal van dat land.

Pressman wilde nog niks zeggen over wie deze films gaan maken, maar er zijn schijnbaar wel al regisseurs getekend. Ook wordt er al aan de verschillende scenario's gewerkt. Het is daarbij nog onduidelijk wanneer de verschillende films moeten verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair