Dit is het bizarre tijdmonster van Marvel-serie 'Loki'

Dit is het bizarre tijdmonster van Marvel-serie 'Loki'

Ontmoet Alioth van Marvel Studios.

De nieuwste aflevering van de serie Loki introduceerde een gigantisch monster genaamd Alioth. Deze entiteit kennen we uit de comics, en op basis daarvan gaan we vertellen over het wezen.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

In de aflevering komen we erachter dat een tijdlijn die verwoest wordt door de Time Variance Authority, niet helemaal vernietigd kan worden. Wat overblijft wordt getransporteerd naar een "leegte aan het einde van de tijd".

Wie is Alioth
De leegte waarin de aflevering zich voor een deel afspeelt, wordt door de Loki's omschreven als een haaientank. Alioth is in die situatie de haai. Een wezen dat zich voedt met "materie en energie". Een kort contact met Alioth's rook kan je wel overleven, maar vervolgens val je uit elkaar.

In de comics voegt Alioth zich voornamelijk met 'tijdsenergie', en iedereen die te lang in de massa van Alioth verkeerd, wordt erdoor opgezogen. Dat betekent ook meteen dat tijdreizigers zoals Kang the Conquerer een gewilde energiebron voor Alioth zijn. De twee zijn gezworen vijanden.

De Loki Alioth
De MCU-versie van Alioth lijkt conceptueel redelijk op die uit de comics. Maar waar de Alioth uit de comics intelligent is, lijkt het hier erop dat Alioth eerder een dier is, een beetje een waakhond die moet voorkomen dat mensen in de buurt van de echte macht achter de Time Keepers komt.

In de aflevering slagen Loki en Sylvie erin om Alioth dusdanig te betoveren, dat ze aan hem voorbij kunnen komen. Komende week leren we dus wie de macht achter de Time Keepers is!

NieuwsFilm

meest populair