Goed nieuws: 'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' wordt gemaakt zonder al te veel bemoeienis vanuit de studio

Goed nieuws: 'Star Wars'-film 'Rogue Squadron' wordt gemaakt zonder al te veel bemoeienis vanuit de studio

Patty Jenkins heeft veel creatieve vrijheid.

Regisseur Patty Jenkins heeft genoeg ruimte om het verhaal te vertellen dat ze graag wil vertellen als het op Star Wars: Rogue Squadron aankomt. De film moet in 2023 in de bioscoop te zien zijn, waarmee we het langst zonder Star Wars-film in de bioscoop hebben gezeten sinds de release van The Force Awakens in 2015.

Sinds Disney de franchise overkocht van Lucasfilm, is het idee van de makers om - via welk medium dan ook - verhalen binnen hetzelfde canon te vertellen. Daarom is er de Lucasfilm Story Group, die al deze verhalen uiteindelijk leidt en het laatste woord heeft. Maar niet als het op de film van Jenkins aankomt.

Veel creatieve vrijheid
Jenkins heeft in elk geval het gevoel dat ze het verhaal kan vertellen dat ze ook zou willen vertellen. Tijdens een interview met The Hollywood Reporter onthulde ze dat ze "behoorlijk wat vrijheid" heeft "om het verhaal te maken" dat zij voor ogen heeft.

Tegelijk gaf ze wel toe dat het net iets meer leren is als het op Star Wars aankomt dan andere projecten. "Het is een heel andere manier van werken dan ik gewend ben."

Ze blijkt vrijwel continu met iedereen te overleggen. "Ik heb de vrijheid om het verhaal te maken dat wij willen vertellen. Maar je moet tegelijk wel weten wie wat heeft gemaakt, wie waarmee bezig is, waar het heen gaat, hoe het werkt en welke ontwerpen er eerder gemaakt zijn. Het is een heel andere manier van werken."

NieuwsFilm

meest populair