Gerucht ontkracht: Marvel heeft géén pandemie-verhaallijn weggeknipt uit 'The Falcon and the Winter Soldier' door corona

Gerucht ontkracht: Marvel heeft géén pandemie-verhaallijn weggeknipt uit 'The Falcon and the Winter Soldier' door corona

Maar welke verhaallijn hebben de makers dan wel weggeknipt?

Het gerucht dat Marvel een pandemie-verhaallijn heeft weggeknipt uit The Falcon and the Winter Soldier vanwege de coronacrisis klopt niet. Dat heeft showrunner Malcolm Spellman laten weten in een interview. Wel is er volgens hem een andere verhaallijn in de prullenmand beland.

Begin vorig jaar meldden meerdere 'scoopers' dat Marvel een koerswijziging had ingezet voor The Falcon and the Winter Soldier na het uitbreken van de coronapandemie. De serie zou volgens hen een soortgelijke dreiging hebben bevat; een verhaallijn die uiteindelijk sneuvelde vanwege de gevoeligheid van het onderwerp.

Wat kan showrunner Malcolm Spellman ons daarover vertellen? Niet veel, zo blijkt. "Ik heb te horen gekregen dat ik niet meer mag praten over deze weggeknipte verhaallijn", vertelt Spellman. "Ik vond het geweldig, maar het had helemaal niets te maken met de pandemie".

De showrunner hoopt dat een aantal scenarioschrijvers uit zijn team ooit de kans krijgen om dit verhaal alsnog te vertellen via een stripboek. "Ik denk dat Kevin Feige daar ook voor open staat, maar meer mag ik op dit moment echt niet hierover zeggen".

Er is dus wel een andere verhaallijn verloren gegaan, maar waar deze precies over ging, is dus niet bekend. Hopelijk komen we daar inderdaad in de toekomst achter.

NieuwsFilm

meest populair