Moet je 'WandaVision' gezien hebben om 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' te begrijpen?

Moet je 'WandaVision' gezien hebben om 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' te begrijpen?

Marvel Studios houdt rekening met iedereen.

Op dit moment is WandaVision te zien op Disney+. We krijgen nog maar één aflevering en dan is de televisieserie weer voorbij. Gelukkig is het verhaal niet helemaal af, want de serie is verbonden aan Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Ergens maakt het dat wel moeilijk. Want zonder de serie lijk je niet direct de film te kunnen begrijpen. Toch zijn de twee niet helemaal aan elkaar verbonden en kan je ze los van elkaar bekijken. Dat belooft Marvel-baas Kevin Feige vandaag.

Geen zorgen maken
Er is volgens Kevin Feige veel gesproken over het toegankelijk maken van de tweede solofilm voor Doctor Strange. Dat moest wel van Marvel Studios: de bioscoopfilm zou ook toegankelijk moeten zijn voor mensen die de serie op Disney+ niet gezien hebben.



Marvel Studios weet tot nu toe vaak een goede balans te vinden tussen fanservice, en toegankelijkheid voor nieuwkomers. Zo is de franchise ook een wereldwijd merk geworden. Daarom zou het ook niet echt passen om van Doctor Strange 2 iets te maken dat je alleen begrijpt als je de serie gezien hebt.

Volgende week vrijdag is de finale van WandaVision op Disney+ te zien.

NieuwsFilm

meest populair