Een heuse bonus voor 'Peaky Blinders' aangekondigd

Een heuse bonus voor 'Peaky Blinders' aangekondigd

De Shelby's gaan naar het witte doek.

In 2013 startte op BBC Two de misdaadserie Peaky Blinders met niemand minder dan Cillian Murphy (The Dark Knight) in de hoofdrol. Zijn personage Thomas "Tommy" Shelby is de leider van de gevreesde familie Shelby dat het hart vormt van de criminele bende Peaky Blinders.

Het vijfde en meest recente seizoen verscheen alweer in augustus en september 2019 en werd uitgezonden op BBC One. Dit leverde de serie nog meer publiciteit op en nu wordt er reikhalzend uitgekeken naar het zesde seizoen.

Afronding met een film
Naast dat duidelijk werd dat seizoen zes het laatste seizoen zal zijn, heeft bedenker Steven Knight onthuld dat de serie wordt afgerond met een film. Ook had hij minder nieuws voor de die-hard fans. Eigenlijk moest er ook een zevende seizoen komen.

Dat seizoen komt er dus niet en dat is te danken aan de coronacrisis die de productieplanning in de war schopte. "Covid heeft onze plannen veranderd," zei Knight tegen Deadline. "Maar ik kan wel zeggen dat mijn plan vanaf het begin was om Peaky af te sluiten met een film. Dat is wat er gaat gebeuren."

Het zesde seizoen wordt eind 2021, maar eerder in 2022 verwacht. De film Peaky Blinders lijkt dus niet eerder te verschijnen dan in 2022 of 2023. Je hebt dus voldoende tijd om de eerdere vijf seizoenen nog eens terug te kijken. Deze staan gewoon op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair