Bevrijding Jessica Lynch verfilmd

De dramatische bevrijding van de Amerikaanse krijgsgevangene Jessica Lynch wordt verfilmd. Volgens media in Hollywood wil de Amerikaanse zender NBC een twee uur durende film maken over redding van de gewonde 19-jarige soldaat.

Een zegsman van NBC noemt de bevrijding een soort Mission Impossible, ,,maar dan echt''. ,,Dit is een schitterend verhaal. Het is heldhaftig, verheffend, fascinerend en dramatisch. Je ziet dit soort dingen in spionagefilms en vraagt je af of het echt zo gaat. Nu weten we dat het waar is.''

Volgens het filmvakblad Daily Variety probeert NBC de exclusieve rechten op het verhaal van Lynch te krijgen. Maar ook als dat niet lukt en de filmschrijvers zich moeten baseren op verslagen uit de media, gaat de verfilming door.

Lynch werd op 1 april door Amerikaanse commando's bevrijd uit een ziekenhuis in Nasiriya, in zuidelijk Irak. Ze was gevangen genomen toen ze met haar eenheid een verkeerde afslag had genomen. De reddingsactie werd door camera's vastgelegd en rechtstreeks gevolgd door de Amerikaanse legerleider generaal Myers.



NieuwsFilm

meest populair