Hoe Marvel-regisseur Chloe Zhao geheel tegen de trend in 'Eternals' mocht maken

Hoe Marvel-regisseur Chloe Zhao geheel tegen de trend in 'Eternals' mocht maken

Ze hoefde helemaal niks te pitchen, waar dat heel gebruikelijk is bij Marvel Studios.

Als Marvel Studios met een nieuw project komt, laat men een hele rits regisseurs een pitch houden. Daarna gaan men afstrepen, tot er nog maar een regisseur over blijft.

Zo blijkt ook regisseur Chloe Zhao die komend jaar de film Eternals mag uitbrengen, niet gewerkt te hebben. "Ik ben echt al de hele tijd een groot fan van het MCU," aldus Zhao. "Dus ik heb iedereen laten weten dat ik een Marvel-film wilde maken. En toen kwam het juiste project tot mij."

Heel eigen film
"Ik wilde heel graag met het team werken, en een wereld helpen bouwen. Dat is mijn favoriete ding. Dat is ook waarom ik van Star Wars houd. Die wereld is zo rijk. Ik wilde deze wereld betreden en zien wat ik zou kunnen doen," aldus Zhao.

"Wat mij zo interesseert, is kijken of ik er een eigen draai aan zou kunnen geven, en er toch enigszins trouw aan blijven. Dat vind ik zo opwindend. En dat is niet anders dan wanneer ik de wereld van rodeo cowboys betreed en zeg: 'Dit wordt mijn draai hierop'. Het is een samenwerking."

Eternals brengt ons komend jaar een heel nieuw team van superhelden in het MCU, oeroude aliens die al millennia op Aarde leven. Na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame besluiten ze uit de schaduwen te treden en moeten ze vechten tegen de oudste vijand van de mensheid: de Deviants.

NieuwsFilm

meest populair