Alle (aankomende) LHBTI-helden in het Marvel Cinematic Universe

Alle (aankomende) LHBTI-helden in het Marvel Cinematic Universe

De studio heeft een behoorlijke achterstand als het gaat om LHBTI-representatie.

Marvel heeft de afgelopen jaar met films als Black Panther (2018) en Captain Marvel (2019) een aantal welkome stappen gezet als het gaat om de representatie van voorheen ondervertegenwoordigde groepen. Maar als het gaat om de representatie van de lhbti-gemeenschap loopt de studio behoorlijk achter. Gelukkig lijkt daar de komende jaren verandering in te komen. Dit zijn alle (aankomende) lhbti-helden in het Marvel Cinematic Universe!


Bekijk de afbeelding Valkyrie
Vorig jaar bevestigde Kevin Feige dat Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, Marvels eerste lhbti-heldin is. Daar hebben fans tot nu toe echter nog niets concreets van gezien. Voor Thor: Ragnarok (2017) was er weliswaar een scène gefilmd waarin werd gehint naar haar geaardheid, maar deze belandde uiteindelijk in de prullenbak van de monteerkamer.

In Thor: Love and Thunder zal Valkyrie wel voor de nodige representatie zorgen, zei Thompson - zelf openlijk biseksueel - vorig jaar toe op de San Diego Comic-Con. "Het eerste wat Valkyrie moet doen als nieuwe koning van Asgard is het vinden van haar koningin", vertelde ze na een vraag uit het publiek.


Bekijk de afbeelding Phastos
Eternals van regisseuse Chloé Zhao belooft op meerdere fronten een bijzondere blockbuster te worden. In het kader van regenboogrepresentatie bevat de film een mijlpaal: Marvel heeft namelijk eerder al aangekondigd dat Eternals de eerste kus tussen twee mannen op beeld zal bevatten in zijn universum.

Het betreft een zoen tussen het personage Phastos (Brian Tyree Henry) en zijn nog naamloze man, gespeeld door Haaz Sleiman. "Het is een ontzettend mooie kus", zei Sleiman eerder over de zoenscène in een interview. "Iedereen werd emotioneel op de set toen we deze scène opnamen". Een veelbelovende scène dus, maar waarschijnlijk wel een korte die gemakkelijk weggeknipt kan worden voor lhbti-onvriendelijke landen als China en Rusland (helaas).


Bekijk de afbeelding Wiccan
Wiccan wordt samen met zijn tweelingbroer Speed geïntroduceerd in de serie WandaVision en is de zoon van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). Het gerucht gaat dat hun kinderen snel opgroeien in de reeks en dat er dus ook twee oudere acteurs gecast zijn, zodat Wiccan en Speed ook onderdeel kunnen zijn van de Young Avengers, een project waar Marvel achter de schermen al aan zou werken.

In de comics is Wiccan openlijk homoseksueel en heeft hij een relatie met een andere superheld: Hulkling. Het is ondenkbaar dat Marvel zijn geaardheid aan gaat passen voor de films en series (dat zou immers tot een hoop ophef leiden). Er gaan ook geruchten rond dat Hulkling binnenkort geïntroduceerd gaat worden in het Marvel Cinematic Universe. Mogelijk duikt hij op in She-Hulk? Dan zou het plaatje helemaal compleet zijn.

NieuwsFilm

meest populair