Marvel koerst af op twee 'Avengers'-films in 2024

Marvel koerst af op twee 'Avengers'-films in 2024

De plannen van Marvel lijken alleen maar groter te worden.

Aankomende jaren verschijnen er heel wat grote films en series in het Marvel Cinematic Universe en deze moeten opgetwijfeld opbouwen naar iets groots, vermoedelijk weer een Avengers-film. Met een beetje fantasie zien we er in 2024 zelfs twee verschijnen.

Marvel Studios werkt nu op twee fronten aan team-ups. De eerste is de te verwachten vijfde Avengers-film die zich richt op een nieuwe invulling, nu de eerste Iron Man, Captain America en Black Widow geen toekomst meer hebben. Daarnaast zijn er de jonge helden op voornamelijk Disney+.

Avengers 5 met bestaande MCU-helden
Als we naar het te verwachten Avengers 5 kijken, dan zal dat waarschijnlijk zijn met voornamelijk bestaande helden in de filmreeks. Denk aan Doctor Strange, Spider-Man, Captain Marvel en ook Black Panther. Ze zouden zomaar lid van een groot nieuw Avengers team kunnen zijn.

De jaren 2021 en 2022 staan al vol met solofilms en 2023 is al te vullen. De films Blade, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Fantastic Four en een X-Men film zijn al aangekondigd en van Ant-Man and the Wasp: Quantumania is nog niet zeker of deze in 2022 debuteert. En dan is er ook nog Deadpool 3.

Het lijkt er dus verdacht veel op dat Avengers 5 in 2024 moet gaan verschijnen. Eerder gaf Marvel Studios-baas Kevin Feige al aan dat de vijfde film lang op zich zou laten wachten.

Avengers 5 met jonge MCU-helden
De tweede Avengers-film moet wel Young Avengers worden en daarmee kan Marvel Studios twee kanten op. Het is in ieder geval duidelijk dat er veel jonge, nieuwe Marvel-helden een kans maken op een plekje in dat team.

De volgende jonge(re) personages worden komende jaren geïntroduceerd: Wiccan en Speed (WandaVision), Kamala Khan (Ms. Marvel), Kate Bishop (Hawkeye), Cassie Lang / Stature (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), Riri Williams (Ironheart) en mogelijk Miles Morales (Spider-Man 3) en Kid Loki (Loki).

De jaren 2021 en 2022 lijken al vol gepland met Disney+/Marvel-series en 2023 zal zomaar een jaar kunnen zijn met tweede seizoenen, of heel misschien al een Young Avengers-serie. De kans lijkt groter dat Marvel Studios de introductie van de jonge Avengers niet gaat overhaasten en deze voor 2024 plant.

Young Avengers-film
Een mogelijk slimme zet van Marvel Studios en Disney zou een Young Avengers-bioscoopfilm zijn om zo de jonge personages ook naar het witte doek te brengen. Het is al bekend dat Ms. Marvel opduikt in Captain Marvel 2 en Cassie Lang / Stature is sowieso als eerste in een bioscoopfilm te zien.

Hoe dit uitpakt weten we uiteraard nog lang niet zeker. Duidelijk is wel dat Marvel Studios toewerkt naar twee grote Avengers-producties met Avengers 5, mogelijk The New Avengers, en Young Avengers.

NieuwsFilm

meest populair