Deze vier films tippen we je (onder voorbehoud) voor mei 2021

Deze vier films tippen we je (onder voorbehoud) voor mei 2021

Check hier het lijstje!

Marvel-fans zullen wel blij zijn met de maand mei. Dan kunnen ze namelijk naar Black Widow in de bioscoop. Maar mei is ook de maand van monsterfilm Godzilla vs. Kong, een nieuwe Saw-film en van F9.

Disclaimer: de releasedata zijn allemaal onder voorbehoud. Door het coronavirus kan het komen dat releases weer uitgesteld worden.

Black Widow (5 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cate Shortland | Cast: Florence Pugh, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Rachel Weisz
De langverwachte solofilm voor Black Widow! Vanaf haar geboorte is Natasha Romanova toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als freelancer en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam.
Waarom je 'm moet zien: De terugkeer van het Marvel Cinematic Universe in de bioscoop. Na meer dan een jaar zonder nieuwe films!



Godzilla vs. Kong (20 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam Wingard | Cast: Eiza González, Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall
Godzilla en Kong komen op een ramkoers te liggen in deze nieuwe Godzilla-film. Zij zullen clashen in een gevecht zoals de wereld dat al eeuwen niet meer gezien heeft. Tegelijk ondernemen experts van Monarch een gevaarlijke missie naar onbekend terrein, diep onder de oppervlakte van de Aarde. Daar ontdekken ze hints naar de oorsprong van de Titans en is er tegelijk een samenzwering gaande onder mensen om de Titans voor eens en voor altijd van de Aardbodem te laten verdwijnen. Er staat dus veel op het spel!
Waarom je 'm moet zien: Tot nu toe stellen de Godzilla-films van Legendary Pictures niet teleur. Dus we zijn benieuwd naar dit actiespektakel.

Spiral (20 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Darren Lynn Bousman | Cast: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Marisol Nichols, Max Minghella
Zeke en William zijn rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet. Opmerkelijk aan deze Saw-film is natuurlijk dat we Chris Rock in de hoofdrol zien, terwijl de acteur vooral een komiek is.
Waarom je 'm moet zien: Chris Rock en Samuel L. Jackson in een Saw-film!? Alleen dat al...



F9 (27 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Charlize Theron, Vin Diesel, Finn Cole, Helen Mirren
Na de gebeurtenissen in The Fate of the Furious uit 2017, moeten Dominic Toretto en zijn opgebouwde familie het opnemen tegen de jongere broer van Dominic, Jakob. Die blijkt samen te werken met de oude vijand van Dom, Cipher, die echt een wrok tegen hem en de crew heeft. Het was ooit de bedoeling dat dit de op een na laatste film in de franchise zou worden, maar dat is anders, want er komt nog een elfde film om het verhaal van de franchise af te ronden. Er zijn dus nog drie avonturen rond Dom en zijn maten op komst.
Waarom je 'm moet zien: Zijn ze echt goed te noemen, de F&F-films? Misschien niet, maar de knotsgekke actie is wel amusant.



NieuwsFilm

meest populair