4 aanraders om in de bioscoop te kijken voor maart 2021 (onder voorbehoud)

4 aanraders om in de bioscoop te kijken voor maart 2021 (onder voorbehoud)

Check hier het lijstje!

Bereid je in de maand maart maar voor op een gloednieuwe Disney Animation Studios-film: Raya and the Last Dragon. Ook is maart de maand van Morbius, waarin Jared Leto de hoofdrol speelt en mogelijk nog vaker terug zal keren in het Sony-universum van Marvel-personages.

Disclaimer: de releasedata zijn allemaal onder voorbehoud. Door het coronavirus kan het komen dat releases weer uitgesteld worden.

State Funeral (5 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sergei Loznitsa | Cast: Joseph Stalin, Nikita Khrushchev, Lavrenti Beria, Vyacheslav Molotov
Van de bombastische bekendmaking van zijn overlijden door omroepers, in kranten en op aanplakbiljetten, via de eindeloze stoet rouwende mensen die hun 'rode tsaar' snikkend een laatste eer komen bewijzen, tot de ceremoniële bijzetting in het mausoleum: vier dagen lang wordt elke fase van de plechtigheden rond de begrafenis van Jozef Stalin in maart 1953 geobserveerd.
Waarom je 'm moet zien: Deze documentaire klinkt wel erg gaaf en was buiten de competitie om te zien op het filmfestival van Venetië.



Raya and the Last Dragon (10 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Don Hall, Carlos López Estrada | Cast: Awkwafina, Kelly Marie Tran
In het verre Kumandra vormen vijf verschillende clans het land van de draken. De draken zijn echter al lang verdwenen, en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.
Waarom je 'm moet zien: De nieuwste Disney Animation-film, ditmaal eentje die draait om een drakenjager. Dat moet toch wel wat zijn?



Morbius (18 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Daniel Espinosa | Cast: Adria Arjona, Jared Harris, J.K. Simmons, Jared Leto
Michael Morbius is de tweede held die Sony Pictures introduceert in zijn Spider-Verse (na het debuut van de gave Venom). In deze film zien we de wetenschapper met een zeldzame bloedziekte onderzoek doen naar een geneesmiddel. Als hij dat eenmaal denkt te hebben, blijkt dat een bizarre bijwerking te hebben, namelijk een vorm van vampirisme. Hij is daarmee een held die worstelt met zijn ziekte, en de morele implicaties van het feit dat hij constant naar bloed verlangt.
Waarom je 'm moet zien: Jared Leto is meestal erg sterk in nieuwe films, en het lijkt er zomaar op dat dit een geslaagde toevoeging aan het Spider-Verse wordt.



The Boss Baby: Family Business (25 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tom McGrath | Cast: Amy Sedaris, Alec Baldwin, Jeff Goldblum, James Marsden
Tim en zijn vrouw Carol, de kostwinnaar van de familie, wonen in een buitenwijk met hun superslimme 7-jarige dochter Tabitha, en schattige nieuwe baby Tina. Tabitha, die de beste van haar klas is op het prestigieuze Acorn Center voor hoogbegaafde kinderen, is enorm dol op haar oom Ted. Zij wil net als hij worden, maar Tim, die nog steeds een overactieve jeugdige verbeelding heeft, maakt zich zorgen dat ze te hard werkt en daardoor een normale jeugd misloopt. Als baby Tina onthult dat ze een geheim-agent is voor BabyCorp op een missie om de duistere geheimen achter Tabitha's school en de mysterieuze oprichter Dr. Edwin Armstrong te onthullen, zal het de Templeton broers op onverwachte manieren weer dichter bij elkaar brengen.
Waarom je 'm moet zien: De vorige film was behoorlijk amusant. Ben je in voor animatie, dan is dit vermoedelijk ook jouw 'kopje thee'.



NieuwsFilm

meest populair