Na Star Wars én Indiana Jones komt Lucasfilm met 'Children of Blood and Bone'

Na Star Wars én Indiana Jones komt Lucasfilm met 'Children of Blood and Bone'

Is dit de start van een nieuwe grote franchise.

Lucasfilm is bij de meeste mensen vooral bekend van Star Wars en Indiana Jones, maar door de jaren heen verschenen er meer films. Denk maar aan de animatiefilm Strange Magic (2015), de oorlogsfilm Red Tails (2012) en de fantasyfilms Willow (1988) en Labyrinth (1986). Nu komt er een ander groot project aan.

Tijdens Disney's Investor Day 2020 werd duidelijk dat Lucasfilm een verfilming gaat maken van het boek Children of Blood and Bone uit 2018 van Tomi Adeyemi. Het betreft een young adult fantasy-verhaal dat onderdeel moet uitmaken van een trilogie.

Children of Blood and Bone
Het coming-of-age verhaal volgt het personage Zélie Adebola dat de magie probeert te herstellen in het koninkrijk Orïsha, na de meedogenloze onderdrukking van de Maji, de klasse van magiebeoefenaars waartoe Zélie behoort. Ze moet zien af te rekenen met de Kosidáns, de heersende klasse.

Het boek werd de nummer één in de lijst met bestseller onder jong volwassenen, van The New York Times. Oorspronkelijk werden de filmrechten aangekocht door Fox 2000, nu onderdeel van Disney.

De verfilming met een script van David Magee en Kay Oyegun moet nu gerealiseerd worden door Lucasfilm. Hieronder de trailer voor het boek:



NieuwsFilm

meest populair