Vertrekt Spider-Man na volgende film definitief uit Marvel Cinematic Universe?

Vertrekt Spider-Man na volgende film definitief uit Marvel Cinematic Universe?

Sommige fans vrezen daarvoor nu regisseur Jon Watts aan de slag gaat met een nieuw Marvel-project.

Is het einde van Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe nabij? Sommige fans vrezen van wel nu regisseur Jon Watts zich gaat storten op de gisteren aangekondigde Fantastic Four-film.

Sony wil iedere twee jaar een Spider-Man-film uitbrengen. Nu regisseur Jon Watts, die alle MCU-films over de geliefde held tot nu toe geregisseerd heeft, zich bezig gaat houden met de Fantastic Four-film, vragen fans zich af wat er met de Spider-Man-franchise gaat gebeuren.

In de zomer van 2019 kwam het nieuws naar buiten dat Disney en Sony het niet eens konden worden over de verlenging van hun samenwerking. Later bleek toch dat de twee filmstudio's een nieuwe deal hadden weten te sluiten. Deze deal behelst één solofilm over de spinnenman en één ander MCU-project.

Spider-Man 3 is dus volgens deze deal de een-na-laatste film in het MCU. In die film zal het Multiversum een grote rol spelen. Zo weten we dat veel bekende gezichten uit de eerdere Sony-films, waaronder Tobey Maguire en Andrew Garfield, terug zullen keren.

Sommige fans speculeren dat Sony de rechten over Spider-Man - nu het personage populairder is dan ooit - weer volledig terug in eigen handen wil hebben en Spider-Man 3 wil gebruiken als opzet voor een eigen filmuniversum.

De kans is in ieder geval groot dat Watts niet terug in de regiestoel zal kruipen voor een eventuele vierde Spider-Man-film, mochten Disney en Sony hun deal toch verlengen.

Andere fans bekijken het positiever. Nu Sam Raimi, de man achter de originele Spider-Man-trilogie, zich heeft verbonden aan het MCU (Raimi gaat Doctor Strange in the Multiverse of Madness regisseren) bestaat misschien de kans dat hij die vierde film gaat regisseren. De terugkeer van Maguire zou daardoor extra spannend zijn.

Vooralsnog is het wachten op de officiële aankondigingen, maar die zullen nog wel even op zich laten wachten...

NieuwsFilm

meest populair