'Black Widow' niet (gelijk) op Disney+ én Star Wars krijgt "aanzienlijke uitbreiding"

'Black Widow' niet (gelijk) op Disney+ én Star Wars krijgt "aanzienlijke uitbreiding"

Walt Disney komt wel in beweging.

De coronacrisis zorgt voor een aardverschuiving in de entertainmentindustrie. De bioscoopwereld is één van de flink getroffen onderdelen. Ondanks dat er al jaren richting streaming wordt bewogen, lijkt de thuisbioscoop nu razendsnel de focus te hebben van de grote filmstudio's.

Net als in de bioscoop weet Walt Disney zich als een grote speler te positioneren. Met Disney+, Hulu, ESPN en straks ook Star én combinaties daarvan weet het huis van de muis in een rap tempo flink marktaandeel op te snoepen, naast uiteraard topscoorder Netflix. Onder meer Warner Bros., Apple en Universal strijden met man en macht voor de overgebleven procenten.

Disney lijkt eigen plan te trekken
Disney lijkt vooralsnog niet onder de indruk van de keuze van Warner Bros. om in 2021 de grote bioscoopfilms gelijktijdig voor de eerste maand op HBO Max te zetten. Disney houdt volgens The New York Times voet bij stuk dat films als Black Widow zijn voorbestemd om op het witte doek te debuteren.

Bronnen van The New York Times zeggen dat Disney dus niet gaat zwichten om net als Warner alles op streaming te gaan plaatsen. De kans bestaat uiteraard wel dat er vanavond tijdens Disney's Investor Day 2020 een alternatieve variant wordt onthuld, met bijvoorbeeld de prijzige Premier Access / VIP-toegang optie die werd getest met de Disney+ release Mulan.

Grote Star Wars-plannen
Disney lijkt tijdens de Investor Day 2020 ook veel duidelijk te gaan maken over de toekomst van Star Wars, mogelijk zowel op het witte doek als op Disney+. The New York Times zegt dat er een "aanzienlijke uitbreiding" van dat universum wordt onthuld.

Wat het wordt zie je vanavond. Disney's Investor Day 2020 kun je vanaf 22.30 uur (Nederlandse tijd) kijken op de website van The Walt Disney Company. Lees ook wat je zoal kunt verwachten tijdens de vier uur durende happening.

NieuwsFilm

meest populair