'Star Wars'-actrice Daisy Ridley speelt hoofdrol in bijzondere Disney+-film

'Star Wars'-actrice Daisy Ridley speelt hoofdrol in bijzondere Disney+-film

Ondanks de tegenvallende kritieken voor de laatste Star Wars-films, is Disney nog niet klaar met Daisy Ridley.

Op 6 augustus 1926 was Gertrude 'Trudy' Ederle de eerste vrouw ooit die zwemmend het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk overstak. Deadline weet nu te melden dat Daisy Ridley (Star Wars: The Rise of Skywalker) de 'Queen of the Waves' tot leven zal brengen in de nieuwe dramafilm Young Woman and the Sea. Joaquim Rønning regisseert de film voor Disney+.

Het script van de film wordt geschreven door Jeff Nathanson (The Lion King), die ruim vijf jaar geleden bij het project betrokken werd toen Paramount de film nog zou maken. Jerry Bruckheimer en Chad Oman produceren de film, waarvan de opnames medio 2021 moeten beginnen.

Gertrude Ederle was een sportzwemmer uit New York die goud won tijdens de Olympische Spelen van 1924. Vooraf aan haar zwemtocht in het Kanaal, zwom Ederle ook al ruim 30 kilometer van Battery Park in New York naar Sandy Hook in New Jersey. Dat deed ze in slechts 7 uur en 11 minuten, een record dat 80(!) jaar lang bleef staan. Door deze prestatie wist Ederle haar volgende avontuur in het Kanaal te financieren.

Girl power
Er was indertijd een wedstrijd tussen verschillende vrouwen over wie als eerste vrouw het Kanaal zou oversteken, nadat vijf mannen dit eerder hadden gedaan. Gertrude kreeg het voor elkaar met hulp van haar familie: haar zus Meg verzon een tweedelig badpak, wat ongehoord was in de jaren '20. Daarnaast maakten ze haar zwembril lekvrij met behulp van kaarsenvet.

Dit soort zaken hielpen Gertrude tegen de golven, windkracht en gevaarlijke wateren die ze moest doorstaan. Toen ze na het Kanaal over te hebben gestoken terugkeerde in New York, werd ze door 2 miljoen mensen toegejuicht tijdens een parade. Daarna werd haar verhaal echter alweer snel vergeten.

NieuwsFilm

meest populair