Warner overweegt naam HBO Max nu al te veranderen

Warner overweegt naam HBO Max nu al te veranderen

Wordt de streamingdienst internationaal uitgerold met een nieuwe naam?

WarnerMedia werkt momenteel net als veel andere entertainment- en mediabedrijven aan het opzetten en uitbouwen van een sterke streamingdienst; volgens velen de toekomst. HBO Max moet dé concurrent van Netflix en Disney Plus worden. Heel zeker is Warner echter nog niet over de dienst; het bedrijf zou zelfs een naamswijziging overwegen. Dat meldt CNBC.

De nieuwssite schrijft dat Warner intern overweegt om de naam van HBO Max te veranderen - al dan niet alleen voor de internationale markt - wanneer de wereldwijde uitrol van de streamingdienst plaatsvindt (deze staat voor komend jaar op de agenda). Zo zouden meerdere merknamen met 'Warner' erin zijn overwogen.

De site beargumenteert dat een dienst met de naam Warner logischer is dan HBO als het bedrijf zich verder wil profileren met films die gelijktijdig in de bioscoop en op de streamingdienst verschijnen; een stap die vorige week werd aangekondigd.

Een woordvoerder van WarnerMedia ontkent tegenover CNBC dat een naamsverandering op dit moment actief overwogen wordt. Toch claimt CNBC betrouwbare bronnen te hebben die het tegenovergestelde beweren.

[b]Over HBO Max[/film]
HBO Max werd in mei gelanceerd en is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Een abonnement kost 15 dollar per maand. De dienst bevat onder meer content van Warner Bros., DC Comics, HBO, New Line Cinema en Adult Swim.

Een heel groot succes is HBO Max nog niet; slechts 8,6 miljoen Amerikanen hebben zich sinds de lancering geabonneerd op de dienst.

NieuwsFilm

meest populair