'Marvel pleegt plagiaat met 'Avengers: Endgame''

'Marvel pleegt plagiaat met 'Avengers: Endgame''

Marvel zou een DC-film heel erg gekopieerd hebben.

Het is steeds moeilijker om een superheldenfilm te onderscheiden van de rest. Er is ondertussen toch een beetje een standaard in het genre geslopen, waardoor het eenheidsworst dreigt te worden. Fans zeggen nu dat Marvel een scène uit een DC-film direct heeft overgenomen voor Avengers: Endgame.

Goed, er heerst natuurlijk al langer een zekere rivaliteit tussen fans van Marvel en DC. Zo probeerden fans al eerder Marvel ervan te beschuldigen DC te kopiëren en doen Marvel-fans precies hetzelfde bij DC. Ditmaal wordt er verwezen naar een moment uit de animatiefilm Superman/Batman: Public Enemies.

Een op een?
Ditmaal was het aan Twitter-gebruiker Fatal Jay die zegt wel heel grote gelijkenissen te zien. En dus heeft hij wat materiaal uit de DC-animatiefilm samengevoegd om te komen tot een visueel vergelijkbare scène.

Echt kloppen doet 't daarmee niet, maar het is wel weer het zoveelste moment in de rivaliteit tussen fans van de twee comic-boeren.

Hoe vaak mensen als Kevin Feige ook aangeven dat de rivaliteit niet bestaat, de les is dat die er voor fans dus wel zeker is.



NieuwsFilm

meest populair