Een rits actiefilms die wij alvast aanraden voor 2021

Een rits actiefilms die wij alvast aanraden voor 2021

2021 ziet er weer gaaf uit.

Er zijn er natuurlijk veel meer dan acht: de nieuwe actiefilms die in 2021 uitkomen. Gelukkig hebben we daarvoor een hele rits andere artikelen die we deze maand publiceren, die bijvoorbeeld inzoomen op de nostalgie-films van het jaar, de MCU-films, DC-films en ga maar door. Maar goed, vandaag een hele rits nieuwe actiefilms waar we komend jaar naar uitkijken.

The King's Man (februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matthew Vaughn | Cast: Matthew Goode, Gemma Arterton, Aaron Johnson, Ralph Fiennes
Een verzameling van 's werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen verzamelt zich om een oorlog uit te zetten die miljoenen zal vernietigen. De hoop is gevestigd op één man die tegen de tijd zal moeten racen om ze te stoppen. Het leidt tot de origine van de eerste onafhankelijke inlichtingendienst, 'The King's Man'.

No Time to Die (april)
Bekijk de afbeeldingRegie: Cary Fukunaga | Cast: Ana de Armas, Jeffrey Wright, Daniel Craig, Léa Seydoux
Hopelijk komt deze 25ste Bond-film, tevens de laatste voor Daniel Craig, ook echt in april uit. In de 25e James Bond-film 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Godzilla vs. Kong (mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam Wingard | Cast: Eiza González, Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall
Deze zesendertigste film in de Godzilla-franchise doet iets heel nieuws. Voor het eerst komen Godzilla en King Kong namelijk tegenover elkaar te staan. Zij strijden om heerschappij over onze planeet, terwijl monsters samenkomen op Skull Island. Daar zoekt ook Monarch naar nieuw terrein, met aanwijzingen voor de oorsprong van de Titans. Het is aan de mensheid om te bepalen welke toekomst het wil.

F9 (mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Lin | Cast: Charlize Theron, Vin Diesel, Finn Cole, Helen Mirren
Na de gebeurtenissen in The Fate of the Furious uit 2017, moeten Dominic Toretto en zijn opgebouwde familie het opnemen tegen de jongere broer van Dominic, Jakob. Die blijkt samen te werken met de oude vijand van Dom, Cipher, die echt een wrok tegen hem en de crew heeft. Het was ooit de bedoeling dat dit de op een na laatste film in de franchise zou worden, maar dat verhaal komt niet uit. Het is de op twee na laatste.

The Tomorrow War (juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris McKay | Cast: Betty Gilpin, Yvonne Strahovski, Chris Pratt, J.K. Simmons
Het lot van een oorlog uit de toekomst berust op de schouders van een man, die geesten uit zijn verleden het hoofd moet zien te bieden. De mensheid verliest een strijd met buitenaardse wezens. In een poging die bizarre oorlog alsnog te winnen, bedenken wetenschappers een manier om soldaten uit het verleden te halen naar de toekomst, zodat zij kunnen vechten.

Mission: Impossible 7 (november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher McQuarrie | Cast: Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Hayley Atwell
Tom Cruise keert in elk geval nog tweemaal terug als Ethan Hunt, in twee nieuwe geplande Mission: Impossible-films. Een plotsynopsis van deze nieuwe film is er nog niet, en het is moeilijk om te zeggen waar hij zich allemaal gaat afspelen (de twee films worden back-to-back opgenomen). Maar de kans is groot dat we onder meer Venetië aandoen, evenals Noorwegen en delen van Zwitserland. Het is nog even afwachten welke wereldbedreigende terroristen nu weer aangepakt moeten worden.

The Matrix 4 (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Priyanka Chopra
Deze vierde film in de franchise werd als een grote verrassing aangekondigd. Lana Wachowski regisseert hem zonder hulp van haar zus Lilly. Wel keren acteurs als Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith en Daniel Bernhardt terug om samen met Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick en Neil Patrick Harris, een nieuw avontuur te beleven. Over deze film weten we overigens nog niets, behalve dat Neo en Trinity op de een of andere manier uit de dood zullen opstaan.

NieuwsFilm

meest populair